KOKEN OP INDUCTIE
De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
- Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt). Hierbij een aantal richtlijnen:
- Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
- Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt - Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
- Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
- Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
- Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
- Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.