Vandaag besteld, maandag verstuurd.
×
×
Kies uw ...:
Bestel
gb nl de

Geschiedenis

In geschreven bronnen uit 1350 wordt al melding gemaakt van pannenmakers op de plek in Ybbsitz in Oostenrijk waar nu de fabriek van Riess staat. De fabriek waar de pannen van Riess gemaakt worden, bestaat al sinds 1550. Destijds nog een werkplaats waar pannen en ketels met grote hamers werden gevormd.

De werkplaats en latere fabriek is sinds 1800 in het bezit van de familie Riess. In 1922 begon de fabriek met het produceren van porseleinemaille. Met de overgang naar de twintigste eeuw en de industriële revolutie, heeft de overgrootvader van de huidige eigenaar machines aangeschaft waarmee men uit staalplaten vormen kon maken, de basis van de geëmailleerde pannen.

Vanaf 1951 heeft de fabriek zich uitgebreid met steeds meer nieuwe machines en betere productiemethodes en een vollediger productielijn, van basis tot eindproduct.

Sinds de jaren 1980 is Riess de laatst overgebleven emailleerfabriek in Oostenrijk, nadat drie andere hun deuren hebben gesloten. Sinds 2001 wordt de fabriek geleid door de zesde generatie Riess. De energie die nodig is voor dit traditionele familiebedrijf, komt van drie eigen waterkrachtcentrales en de gemotiveerde personeelsleden.

Vele generaties Riess en hun team hebben zich ingezet voor kwaliteit en duurzaamheid. Belangrijk voor de regio en het milieu.

Winkelwagentje
Aantal artikelen:  0
Totaalbedrag:  € 0,00