Vandaag besteld, maandag verstuurd.
×
×
Kies uw ...:
Bestel
gb nl de

Tips voor het juiste gebruik

  • Verwijder voor het eerste gebruik etiketten met bakolie.
  • Kies voor uw pannen een kookplaat met de juiste diameter om energieverlies te voorkomen.
  • Verhit emaillen pannen nooit zonder inhoud (water, olie, boter) en zorg ervoor dat de vloeistof nooit helemaal verdampt. Dit kan leiden tot oververhitting en schade aan uw pan. De aanbevolen maximale temperatuur voor koken en braden is 220 °C.
  • Kook met minder warmte dan anders. Email geleidt de warmte snel in bodem en wanden. Uw gerechten worden zacht gekookt, behouden de voedingstoffen en verbeteren van smaakervaring. Bovendien voorkomt u zodoende het risico van aanbranden, vermindert u het energieverbruik en verlengt u de houdbaarheid van de pannen.
  • Verlaag de temperatuur tijdig, het kookproces in acht nemend. Bij het koken met hete olie/bakvet is een risico van ontsteking aanwezig.
  • Laat geen kleine kinderen zonder toezicht in de buurt van fornuizen en hete pannen.
  • Pak handgrepen en deksels altijd met een droge doek vast. De kern is gemaakt van ijzer en verwarmd snel. De meeste van onze producten hebben handvatten en deksels van email en kunnen ook worden gebruikt in de oven.
  • Email is erg hard. De impact van harde voorwerpen op het grondvlak, harde stoten of krachtige tikken met metalen keukengerei tegen de rand kunnen echter leiden tot het barsten van het glasoppervlak.
  • Indien, ondanks alle zorg, de verflaag aan de buitenkant afbladdert dan is dat slechts visueel storend. U kunt uw gerechten nog steeds met het product bereiden. Wanneer het email aan de binnenkant afbladdert raden wij u aan om het product te vervangen omdat optimale hygiëne niet langer is gegarandeerd.

Lees hieronder ook de gebruikerstips speciaal voor de Riess omeletpan.

Gebruikerstips speciaal voor de Riess omeletpan

De omeletpan heeft net een andere gebruiksaanwijzing dan andere Riess pannen.

Riess pannen hebben geen anti-aanbaklaag, hierdoor merkt u dat de inhoud aanbruint. Dat is de ouderwetse manier van bakken. Voor met name de omeletpan geldt dat het minder aanbakt wanneer u eerst de olie of boter verwarmt met hoger vuur, u laat de pan mét olie of boter goed warm worden. U doet vervolgens het ei in de pan - op deze wijze schroeit het oppervlakte dicht - en zet daarna direct het vuur zachter.

Enigszins aanbakken is door het ontbreken van de anti-aanbaklaag een mogelijkheid bij emaillen pannen. Echter zal u met deze instructies meer succes behalen bij het bakken van uw eieren. Het grote voordeel van het ontbreken van een anti-aanbaklaag is dat het geen stoffen (van een anti-aanbaklaag) afgeeft die in uw voedsel trekken. Het oppervlak is zeer glad en niet poreus. Het is een gezondere manier van koken en het voedsel blijft zuiver en de smaak puur.

Verhit emaillen pannen nooit zonder inhoud (water, olie, boter) en zorg ervoor dat de vloeistof nooit helemaal verdampt. Dit kan leiden tot oververhitting en schade aan uw pan. De aanbevolen maximale temperatuur voor koken en braden is 220 °C. Kookt u op inductie let er dan op dat de temperatuur sneller stijgt dan bij andere mogelijkheden.

Winkelwagentje
Aantal artikelen:  0
Totaalbedrag:  € 0,00